8 leuke activiteiten om te doen met jouw hond

Ook een beetje uitgekeken op de standaard activiteiten om te doen met je hond: lopen, spelen, rennen enzovoort. Wij hebben 8 leuke nieuwe activiteiten bedacht die je ook kunt doen om de band tussen baasje en viervoeter te verbeteren. 

1. Verstoppertje spelen 

Doe weer alsof je kind bent en speel een leuk spelletje verstoppertje met je hond. Laat je hond naar jouw zoeken door het commando te geven om te blijven, in de tussentijd zoek je een verstopplek (niet te moeilijk natuurlijk). Als je een plek hebt gevonden roep je de naam van je hond, dan gaat hij beginnen met zoeken, als de hond je heeft gevonden kun je hem natuurlijk belonen met een lekkere snack. 

2. Hindernisbaan maken en afleggen 

Jouw hond houdt ook van een beetje uitdaging, maak een hindernisbaan om jouw hond meer uit te dagen en de band tussen jouw hond en jij te verbeteren. Zorg voor een hindernisbaan die is afgestemd op de vaardigheden van de hond en beloon hem als de hindernissen goed worden afgelegd. 

3. Sneeuw- of waterpret  

Het ligt natuurlijk aan de tijd van het jaar, maar met je hond spelen is nog leuker in de sneeuw of als het warm is in de zon met water. Honden zijn gek op sneeuw en op water, ga dan ook naar buiten om even leuk te spelen met je hond. 

4. Een lange wandeling 

Een beetje standaard, maar je kunt het niet genoeg doen. Tenslotte is het goed voor de gezondheid van de hond maar ook voor jouw gezondheid! Daarnaast kun je even je hoofd leegmaken en even een momentje voor jezelf pakken.  

5. Spelletje traktaties zoeken 

Ook heel leuk om te doen met de hond, traktaties zoeken! Verstop zelf de traktaties en laat de hond daarna deze traktaties zoeken, iedere keer als hij wat vindt beloont hij zichzelf op de lekkere traktatie. 

6. Nieuwe trucjes leren 

De standaard commando’s als: zit, af, volg ken je natuurlijk wel, deze zijn vooral functioneel. Het is ook leuk om de hond commando’s te leren die wat meer uitdagender zijn of gewoon heel leuk. Je kunt ze alles leren, als je ze maar beloont als ze het goed doen. Leuke commando’s om te leren zijn bijvoorbeeld: draaien, kruipen, dood liggen, boks geven. Probeer zelf ook iets leuks te verzinnen, er zijn zelfs honden die steen, papier, schaar kunnen spelen met het baasje. 

7. Touwtje trekken 

Wie is er sterker? Vindt het uit met een spelletje touwtje trekken! Zorg ervoor dat je niet altijd de als sterkste uit de strijd komt en beloon de hond ook als hij heeft ‘gewonnen’. 

8. In welke hand heb ik mijn snack? 

Een leuk oud spelletje, maar dan ook voor je hond. Het spreekt voor zich, je neemt een snack in een hand en leert de hond om een hand te kiezen. Daarna is het kijken of je hem blij kan maken met een lekkere snack of dat je hem teleur moet stellen met een lege hand. 

Succes met de activiteiten en laat vooral nog meer suggesties achter! 

Reviews en beoordelingen:

Anoniem
Anoniem@anoniem
Lees verder
Eindelijk papieren verpakkingen!!!
Anoniem
Anoniem@anoniem
Lees verder
Jeetje, wat heeft Sara genoten van haar snackzakje zeg!
Anoniem
Anoniem@anoniem
Lees verder
Ze doen wat ze beloven, het zijn natuurlijke producten en yup vind ze heerlijk!
Previous
Next

Flowers