Welk ras hond past het beste bij mij?

Een hond moet je niet alleen kiezen op de uitstraling en het gevoel, een hond moet ook bij jou als persoon passen. Past jouw hond wel bij jou? Of zou je graag een hond willen en wil je weten welk ras het beste bij jou past? In deze blog beantwoorden we de vragen zo dat jij weet wat voor ras hond bij jou past! 

Aspecten die invloed hebben op de keuze

De ras van een hond die je kiest moet dus eigenlijk niet alleen op basis van uiterlijk en gevoel zijn. De verschillende rassen vragen ook andere thuissituaties en opvoeding. Zo heeft het ene ras erg veel beweging nodig en onderhoud en het andere ras totaal niet. Naast beweging en onderhoud zijn er ook andere dingen die invloed hebben op de ras keuze, dat zijn onder anderen: sociaal, grootte en waakzaamheid.

Honden met een persoonlijkheid 

Honden hebben ook een persoonlijkheid, beagles en franse bulldogs zijn bijvoorbeeld erg ondeugend en willen graag de baas zijn terwijl berner sennen alles laten gebeuren zo lang je maar niet aan hun eten zit. Als je een avontuurlijke hond wilt die veel beweging nodig heeft en nooit stil zit is een husky of labrador echt iets voor jou. Deze honden willen niet anders dan bewegen, spelen en rennen, soms wordt je er helemaal gek van. Een herdershond of een golden retriever is een hond die alleen maar bij jou wilt zijn en echt je vriend voor het leven is.

Heb jij je keuze al gemaakt, of kom je er nu achter dat jouw hond eigenlijk niet helemaal bij jou past? Het is zaak dat je goed onderzoek doet naar het ras van de hond voordat je een hond in huis neemt puur op basis van uitstraling en uiterlijk. 

Reviews en beoordelingen:

Anoniem
Anoniem@anoniem
Lees verder
Eindelijk papieren verpakkingen!!!
Anoniem
Anoniem@anoniem
Lees verder
Jeetje, wat heeft Sara genoten van haar snackzakje zeg!
Anoniem
Anoniem@anoniem
Lees verder
Ze doen wat ze beloven, het zijn natuurlijke producten en yup vind ze heerlijk!
Previous
Next

Flowers