PL Portfolio

Gijs van Empel

Dit jaar heb ik 3 leerdoelen gekozen die mij een betere ondernemer zouden moeten maken.
1. Ondernemen in de zorg, een nieuwe markt leren kennen. En in deze markt een product/dienst op kunnen zetten.
2. Grafische skills, hoe belangrijk is het om een bedrijfsidentiteit te hebben? Hoe makkelijk is het als je die zelf kan maken.
3. Presentatievaardigheden, na dit jaar kan ik een stuk beter pitchen voor grotere groepen.

whing hondenvoer milieu
0
KG plastic bespaard
0
KG CO2 Bespaard

Leerdoel 1

Ondernemen in de zorg: 70uur

Leerdoel afgerond

Ondernemen in de zorg is een module vanuit Avans waarbij ORM-Studenten en Fysio studenten samen een product op moeten zetten in de zorgmarkt.

Waarom maakt dit mij een betere ondernemer?
Ik leer een nieuwe markt kennen, deze markt is een heel stuk anders dan bijvoorbeeld de voedselmarkt. Er komen een hele hoop andere regeltjes bij kijken, en je hebt te maken met andere soorten van
financiering.
Ik zat in een groepje met 3 fysio-studenten. Deze heb ik geholpen met opdrachten etc. Ik heb bijvoorbeeld tijdens een les waar we ons pitchdeck moesten maken, geholpen met hoe alles in elkaar valt. Dat je verschillende thema's moet behandelen; Probleem, oplossing, hoe verdienen we hier geld aan? Ze gaven aan dit erg fijn te vinden.

Wat heb ik concreet gedaan?

Hoe heb ik deze uren verdeeld?
Elke week hadden we 2 uur les, in deze 2 uur kregen we uitleg over wat we dit keer gingen doen. Voor Ondernemerschapstudenten was het makkelijke stof, een BMC maken met elke les een nieuw blok. Het was een spoedcursus ORM jaar 1 eigenlijk. Wat ik wel heb geleerd zijn de andere facetten van de markt. Verschillende gesprekken met financieringspartners zoals ABN-Amro. Ook heb ik geleerd dat de verzekeraar een klant van je kan zijn. Er zijn ontzettend veel producten die onder de zorgverzekering vallen.

0
KG plastic bespaard
0
KG CO2 Bespaard

Leerdoel 2

Grafisch ontwerp skills: 60uur

Leerdoel bezig

Als je denkt aan een bedrijfsidentiteit dan hoort daar natuurlijk een Brandbook bij. Dit is een pdf waar je bedrijfsidentiteit instaat. Logo's, kleuren en lettertypes die uitstralen wat jij wilt voorstellen met jouw bedrijf.

Waarom maakt dit mij een betere ondernemer?
Ik leer hoe ik om moet gaan met Photoshop, Indesign en Illustrator. Ook kan ik woorden omzetten in een bedrijfsidentiteit. Zo heb ik dat ook met onze eigen bedrijfswebsite gedaan. Wij willen duurzaamheid uitstralen, zo heb ik bijvoorbeeld geleerd dat bruin een duurzame kleur is, omdat karton bruin is.
Ook heb ik veel dingen geleerd van kleurpsychologie op verpakkingen. Zo kan je met leuke kleuren een heel ander bericht brengen dan dat je alleen maar grijstinten gebruikt.

Wat heb ik concreet gedaan?

Toelichting op activiteiten;
Ik heb allereerst een account aangemaakt op Fiverr.com dit is een website waar mensen mij in kunnen huren om verschillende merk-gerelateerde klussen kunnen geven waar ze me vervolgens voor betalen. Ik heb dus 2 bedrijven geholpen met hun bedrijfsidentiteit. Een van deze bedrijven heb ik ook geholpen met verpakkingen.
Dit bedrijf is Lexx contacts. Lexx contacts is een startup van Wouter van Voorst tot Voorst. Wouter heeft lang gewerkt bij Boldking als chief customer. Hij heeft dus enorm veel ervaring van Boldking en ik vind persoonlijk Boldking een ontzettend gaaf bedrijf, mede door hoe ze marketen en hoe ze alles vernieuwend aanpakken.
Zoals je kan zien in de bewijslast vond Wouter het fijn om met mij te werken. Ik heb zelfs nog geïnformeerd over een mogelijke stageplek. Hier gaan we komend weekend nog over bellen.

De feedback, en dus bewijslast die ik heb ontvangen van Wouter (Lexx contacts.)

Leerdoel 3

Presentatievaardigheden: 70uur

Leerdoel bezig

Het staan voor grote groepen, of pitchen voor belangrijke mensen is een ontzettend belangrijk deel van een ondernemer. Je moet niet bang zijn om voor een grote groep mensen te staan. Daarom heb ik dit leerdoel gekozen.

Wat zou ik nog kunnen verbeteren aan mezelf op dit gebied?
Wat ik nog zou willen leren is dus hoe je mensen zodanig kan vertrouwen of testen hierop. Hoe kan je mensen aanvoelen en hoe weet je of ze hetzelfde denken als dat jij doet. Hierin zijn meerdere valkuilen voor mezelf te vinden en daarom lijkt dit echt nog een goed leerpunt.

Wat heb ik concreet gedaan?

Zoals je in de bewijslast ook kan vinden vond Inge het fijn om met me samen te werken. Dat vind ik erg positief, omdat een fijne werksfeer het halve werk is.
Iris geeft aan dat ze me nog een keer wil zien op de open dag. Dat geeft dus ook aan dat ze vond dat ik alles goed heb gedaan.

Hoe heeft dit mij een betere ondernemer gemaakt?

Whing.nl

Ik heb veel geleerd, zowel dingen die ik echt wilde leren als dingen die ik heb ontdekt terwijl ik daar helemaal niet mee bezig wat.
Over het algemeen ben ik een stuk beter geworden in Photoshop en Illustrator, ben ik minder bang geworden als het gaat om presenteren, en heb ik kennis opgedaan van een nieuwe en andere markt. Dit is allemaal heel interessant maar waar het echt om gaat is hoe deze mensen mij hebben veranderd.

Ik kreeg feedback dat ik bijvoorbeeld wat langzaam reageer, dat heb ik weten te verbeteren. Zoals aangegeven vind iedereen waarmee ik heb gewerkt het ook daadwerkelijk fijn om met me te werken. Dat vind ik altijd een super goed compliment. Als mensen het fijn vinden om met je te werken dan creëer je een leuke en fijne werksfeer en dat is nodig wil je op elkaar kunnen vertrouwen.
Dan hebben mensen ook laten weten dat ik erg to the point ben. Ik zeg waar het op staat ook al is dit soms in mijn nadeel. Dat vinden sommige mensen fijn maar dat is wel heel erg regio gebonden. Ik heb bijvoorbeeld een klant gehad uit het buitenland, die vond het heel raar dat ik zei dat ik het niet mooi vond. Uiteindelijk is daar wel iets super tofs uitgekomen. Hij gaf dit later aan.

Veel geleerd, veel genetwerkt, veel uren gemaakt. In mijn ogen weer een positieve afronding op het vak PL.

0
KG plastic bespaard
0
KG CO2 Bespaard
Hallo, wacht even!

Wij willen jouw viervoeter graag een 10% korting aanbieden! Woef woef.

Flowers